söndag 30 september 2007

Går det att slica på Hooks gk

Årets damgolfresa arrangerades av Paula och Elisabeth. Vår färd gick till Hooks gk och Hooks herrgård, ett golfpaket som är väl värt att boka. Hooks gk har två 18 hålsbanor, den ena heter Parkbanan och den andra heter Skogsbanan. Vi spelade båda banorna och bilderna nedan är från Parkbanan. Hålen hade trevliga namn, som man kan läsa mer om i banguiden om man är intresserad av. The bay och the lakeside är underbart vackra hål som ligger längs Hookasjöns södra del.

Vi hade tur med vädret dag 1 då till och med solen tittade fram. En härligt höstdag, precis som man helst vill ha alla höstdagar i september.

Båda banorna var dock mycket angripna av vätan efter det regna som hade kommit. Det fick vi verkligen erfara när vi kom ut på banan. Det var rejält vått och dessutom såg fairway ut som att gräser nästan var nysått. Det var lerjord vilket märktes både på slagen och på klubborna.

När vi kom till Hookasjön blev vi nästan lyriska, det var mycket vackert och eftersom vi hade en fyrboll framför oss (vi var en tvåboll) så hade vi gott om tid att njuta av utsikten och ta foton.

Dagen avslutades med vitt mousserande vin och tilltugg, trots att ingen hade gjort någon hole in one, och efterföljande femrättersmiddag på herrgården. Herrgården var välbesökt och vi hörde dialekter från göteborg, skåne och borås.
Som vanligt blir ju scorerna inte så bra när det är så här blött, men det är inget när jag jämför med dag 2 då vi spelade på Skogsbanan. Men det ska jag berätta i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...