onsdag 8 augusti 2007

En birdie på Albatross gk

I måndags var jag, Anneli och Gunilla och golfade på Albatross gk. Vi ville testa en ny bana och då blev det av en händelse Albatross gk som ligger på Hisingen, mot Tuve, i Göteborg. Banan var verkligen vacker och i fint skick och det var nästan så att man inte kunde klaga på greenfeen, 400 kr, utan västgötagreenfeerabatt. Det ingick vare sig lunchkupong eller banguide i greenfeen. Utsikten från klubbhuset var bedårande med en fontän i ett av vattenhindren.

Hål 6 var ett härligt hål, där utslaget var placerat väldigt högt och det var förstås ännu högre för herrarna. Det var precis så vi nådde fram till fairway. Efteråt så fick vi se att det var en väg från hålet bredvid över fairway. Efter detta hål var det en brant backe uppför till hål 7.

Nedanstående bild visar samma hål när man tagit sig ner för höjden och står en bit upp på vägen till nästa hål.

Hål 7 och hål 14 hade en gemensam green, en sk. dubbelgreen, med varsin flagga. Greenen låg spektakulärt framför klubbhuset och restaurangen med en stor uteservering. När vi spelad in på sjunde hålet var det en hel del folk som både åt och stod och tittade ut mot banan och mot dubelgreenen. Rätt som det var kunde de se tre kvinnor med fina utlsag, bra transportslag och fina inspel. Alla låg på green på fyra slag. Den ena efter den andra puttade i (applåderna uteblev), men vi var nöjda när vi satte i flaggan och gick därifrån! Par och två sexor.

Gunilla och Kerstin poserar.

Gunilla puttar och Anneli passar flaggan.

Kunde inte låta bli att föreviga bilden på min boll här nedan. Min birdie på hål 2, ett korthål, där jag hade tur med mitt slag. Bollen träffade green gick förbi flaggan ungefär fyra meter, rullade uppför platån, rullade nerför platån mot flaggan.

Jag spelar gärna på Albatross fler gånger, en utmanande bana.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vacker bana! Fina bilder. Inte minst kul att få en glimt av spelaren bakom bloggen.

En golfande dam... sa...

Tack för dina positiva kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...