söndag 26 juli 2009

Borås gk:s golfvecka

Borås gk har haft golfvecka, men jag har jobbat så det har inte passat för mig att delta. Nästa år blir dock golfveckan senare, kanske v. 30 eller v. 31 pga ombyggnationer av norra banan. Det gäller att planera jobb och semester efter golfen :-).

Besök i Varberg

Berit, Marie och jag har besökt Varbergs gk, och ni som känner till klubben vet att den består av två banor, östra och västra. Vi hade beställt ett golfpaket och bodde på Varbergs stadshotell mitt i stan. Allt fungerade fint, vi hade lyckats få fiint väder mitt i regnperioden v. 29. Vi fick en skur men det var inte mycket på tre dagar. Alla tre enades om att östra banan var finast, en skogsbana, rätt så kuperad med fina hål, en del med sjöutsikt. Här kan ni se några bilder.

Hål 1 på Östra banan med en imponernade utsikt. En bred fairway och ett relativt lätt öppning för oss.


Här har jag hamnat i trubbel, men jag tror att det var på västra banan. Akta er för enarna.

Här kan man bli både distraherad och frustrerad på detta korthål, någon av oss lyckades inte så bra här. Sammantaget var vi nöjda med två dagars spel och inte allt för slitna trots lite uteliv på kvällarna, Varberg är ju en sommarstad med hav, hamn, shopping och nöjen.

söndag 5 juli 2009

Spel på Orust gk

I går blev jag upphämtad av Clas och vår färd gick till Orust gk. Vi hade tid kl 12:03, vi tog en fika på klubbhuset innan start. Det var en trevlig altan utanför restaurangen, man såg ut över banan och såg flera hål. Greenfee 450 kr, i mesta laget, men en banguide fick jag på köpet när jag bad om det. Om man spelar med en medlem kostar det 400 kr.

Banan var väldigt vacker, med klippor och havsutsikt på några hål. De andra hålen var av parkbanekaraktär med ängsgräs och en del bunkrar. Speciellt hål två var ett bedårande hål med utslaget relativt högt och havet nedanför greenen. Några hål låg lite farligt nära varandra och på hål 10 fick man slå över en liten väg och mot en villa. Det var varmt även denna dag och rundan krävde en avsvalkande dusch omedelbart efteråt. Jag tog några foton men de ligger i den andra datorn och nu är det lite sent, men ev kommer de in senare.

I morgon blir det spel på Bredareds gk med Paula och Agneta. Hoppas att vi slipper regn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...