söndag 24 maj 2009

Två rundor efter två veckors uppehåll

Knät är bättre och jag har kunnat spela två rundor i helgen. Jag har känt av knät et när jag gått ner på huk och kollat puttlinjen, så jag slarvade lite med just den biten. Utslagen med drivern har nästan aldrig fungerat så bra, denna säsong. Raka och långa och det är ju kul.

I lördags lyckades Madde och jag få gå ut mellan matchspelande gubbar. Efter tre hål hojtade en av gubbarna på oss att de ville bli genomsläppta. De hade visslat på oss i tre hål, vi hade varken sett dem eller hört dem. Men de hann inte i fatt oss så vi spelade på och blev själva gemomsläppta vid ett kort par fyra hål. Som sagt spelet gick bra och vi pinnade på, och gick 9 hål på en timme lite drygt. När vi kom fram till 10 och hämtade lite vatten hejade jag glatt på matchspelsgubben, och frågade, - Vann du din match? - Nej det blev särspel sade han förläget och frågade om jag blev ledsen att han ropade på mig. Nej inte alls sa jag glatt. När man tävlar ska man aldrig klaga eller säga till någon annan att göra si eller så, inte ens skämta om något, det är bara man själv som brukar få lida av det. Det är i alla fall min erfarenhet och det kanske blev hans erfarenhet också.

I dag gick Berit och jag på norra banan. Man börjar nu se så smått hur hålen kommer att utvecklas vad gäller längd och sträckning och vi i bollen enades om att det nog kommer att bli väldigt bra. Hål 18 förärades med en birdie, en långputt gick i efter tre slag in på green.

Den 2 maj är det invigning av den nya rangen och jag får väl se om jag åker ut och tittar, det skulle visst vara guidning av området.

torsdag 21 maj 2009

Uppehåll pga knäskada

En knäskada av okänd art dök upp i lördags. Jag styrketränade som vanligt på fredagen och på lördagen satt jag i en bil, i baksätet och satt på en sju timmar lång middag...Jag har ingen aning om varför knät gjorde så ont, jag kunde knappt sätta mig och resa mig. Och ve och fasa jag fick ställa in både grannfejdens match och söndagens sällskapsspel, även en damträning missades. Men nu i dag känns det mycket bättre och smärtan är nästan borta.
Vila och Diklofenax gör susen. Jag kunde i alla fall gå så antagligen var det inget allvarligt, så i morgon kör jag gymträning, men kanske lite lättare belastning på vikterna.
På söndag har jag bokat en tid och hoppas att det blir fint väder och något trevligt sällskap.

lördag 2 maj 2009

Provisoriskt på Partille gk

I dag har jag varit och spelat på Partille gk, Ing-Marys hemmaklubb, som ligger i Öjersjö. Banan hade inte öppnat alla sommargreener så greenfeen var reducerad från 350 kr till 200 kr. Vi var 6 damer, vi som brukar träffas minst en gång årligen och spela. Det var kul att träffa de andra som spelar i Göteborgsområdet så här tidigt på säsongen. Eva hade sänkt sig i går, liksom jag ( till 17.6 ) och gjorde ytterligare en bra runda i dag, så hon vann vår lilla tävling för dagen.

Första intrycket, på första hålet, var "lerigt" pga av att teen nyligen hade bevattnats, , utslag på matta, och en provisorisk green, ja inte det bästa intrycket. Greenerna var väldigt ojämna och dåliga men banan i sig mycket vacker. Greenerna hade drabbats av grönmögel och i veckan hade det även varit frost. Jag kan inte råda någon att spela där just nu. Det blev många treputtar på denna runda och även fairway var ojämn och dålig på några hål. Ett korthål var endast 45 meter lång med provisorisk green vid en ravin och en damm. Det var första gången jag fick gör ett utslag med pitchen, en halvsving för att hamna några meter innan flaggan. De sista nio hålen var väl aningens bättre. Jag spelar gärna där lite senare på säsongen för att uppleva den vackra skogsbanan på nytt.

Ett bättre betyg får shopen, trevlig man som hjälpte till när en ny svartvitrutig veckad golfkjol och en rosa piké inköptes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...