söndag 21 september 2008

En strålande höstdag i Borås

Här kommer några bilder från Borås gk, södra banan, en vacker höstdag. Den första bilden är från utslagsplatsen från gul tee vid det artonde och sista hålet. Dagen var strålande dock inte resultatet från denna runda för någon av oss i bollen. Alla var dock mycket nöjda med dagen.

lördag 20 september 2008

Sjukhusmästerskap 2008 och en ny putter

I går spelade ca 58 personer sjukhusmästerskap vilket innebar att alla som är med i idrottsförening kunde tävla i tre klasser. Även primärvården hade denna gång flera deltagare och i min boll fanns en av dem. Det var en underbar dag med sol och värme trots en kall morgon. Norra banan på Borås gk visade sig från sin bästa sida, hårda greener och svårplacerade flaggor i lutande plan på flera av greenerna.
Tilläggas kan också att jag denna dag invigde den nya rangen som nu finns innan klubbhuset. Det är tak över flertalet mattor och man kan slå långt med sin driver om man vill det.
Vår boll startade på hål två, banans svåraste hål, men det var inga större problem för oss tre damer. Tyvärr glömde jag kameran (igen) så det blir en sommarbild från hål 2 här nedan.


Rundan varierades med par och dubbelboogies, jag gjorde tre par i rad vilket gav mig ett försprång i min score och som jag hade nytta av när jag scorade fem på par trehålen. Ett par kom även på mitt favorithål, nr 14 ett par femhål med en stor damm innan greenen.
Min slutscore blev 72 slag ett av mina bättre resultat denna säsong och jag placerad mig fyra i a-klassen. Det är alltid samma som tar topplaceringen i a-klassen och denna gång fick även jag synas i mängden, kul.
Som belöning köpte jag mig en yes-putter, modell Olivia på rean. Kul med ny putter, nu får min gamla taylor made putter lämna plats. Alla klubbor såldes med 40% rabatt under fredagen och helgen. Marita belönade sig också med en yes-putter av annan modell.



lördag 6 september 2008

Förlust i matchspelet

Martti och jag förlorade mot Hans och Tove. De var värda segern och det är inte så mycket mer att säga om det. Vi spelade inte så bra denna eftermiddag tyvärr. Min partner slog i skogen två gånger och missade även en säker putt. Jag kunde inte heller hålla i hop spelet förutom på hål fem där jag placerade bollen exakt där M ville ha den, men missade puttar har man helt enkelt inte råd med. På måndag är det finalspel för alla som deltagit. Vi ligger i mitten någonstans efter en walkover seger i förra veckan. Jag hoppas bara att min organisation vinner, det har varit en upplevelse att spela matchspel och lära sig det också.

måndag 1 september 2008

Damer har alltid kul på golfbanan

I helgen var det dags för den årliga damgolfen, som brukar bokas in antinigen den första helgen i september eller den sista helgen i augusti. Det har blivit en tradition nu att åka i väg, ett gäng damer, till några trevliga golfbanor och övernatta på något speciellt boende i närheten.
Denna gång hade Helena och Ing-Mary bokat oss sju damer på Ulricehamns gk och Ryfors gk. Övernattningen var på Engelska villan, en pittoresk stor villa med hotell och restaurang och ett vänligt värdpar. Det fanna en gammal kägelbana i anslutning till villan. Villan ligger bara några meter från Ryfors gk vilket förstås uppskattas.
Första rundan gick på Ulricehamns gk, en "smal lite trixig bana" med utsikt. Jag har bara spelat där en eller två gånger och jag kom faktiskt inte i håg ett enda hål. Men den är mycket fin trots, att för dagen, greenerna var dressade och lite långsamma. Från ett av hålen kan man se skidbacken.
Att spela på Ryfors gk var en angenäm upplevelse, det är en mycket vacker bana.Redan från första stund blev vi mycket väl mottagna i shopen där vi lämnade vår voucher och shoppade kläder, samt av pron som konstaterade att min sving på rangen såg mjuk ut. Banan som är en kuperad bana med "stora ondulerade greener och tuff ruff och det gäller att hålla sig på de klippta ytorna, även om hålen har breda fairways. För att banan ska smälta in i terrängen ligger hålen ibland på skrå. Stigningen på vissa hål får pulsen att stiga ordentligt, men en del av belöningen är den fantastiska utsikten på hål nr 9".
Vi hade naturligtvis tävlingar båda dagarna och ett trevligt prisbord. Själv vann jag en exklusiv olivolja från Italien.

Nästa år blir det Anneli och jag ordna resan. Är det någon som har något tips på bra banor och trevligt boende i västra sverige?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...