lördag 28 juni 2008

Spel på Bredareds gk

På min gamla hemmaklubb, Bredared gick den viktiga returmatchen, matchspel denna gång, för cheferna. De hade väntat en tid på revanch, men de får vänta ett tag till då segern inte gick att erövra från Paula och mig. Vi tog ledningen, sedan hämtade de in.


En jättemiss gjorde jag på det kortaste korthålet, 15, jag tror att jag träffade hälen på klubban och slaget gick in i skogen 10 m, och nästa slag gick ner i andra delen av skogen...Paula scorade på 4 slag och R på 3. M to då upp bollen men kom på efteråt att de hade kunnat vinna om han hålade i. Ja det är mycket att tänka på i tävling.

På ett av banans par femhål, gjorde två av oss birdie. "Vi kunde inte ens vinna hålet med en birdie" var kommentar en från R efter hål 16. Jag lyckades lägga mig en halv meter från hål på tredje slaget med en järn sexa. R lade sig lite längre i från och puttade i sin boll, men jag gjorde detsamma! Kul, vi vann igen. När vi gick ut på hål 18 var segern klar och då kom regnet. Men det gjorde oss ingenting, för Paula och jag var så nöjda.

onsdag 25 juni 2008

Matchspel 4-4

Ytterligare ett matchspel som är avklarat, tyvärr blåste segern bort på hål fem på södra banan. Flaggan var inte väl placerad. Den stod i en lätt lutning. Vår putt gick fem cem förbi hålet och rullade sedan tillbaka två meter. Jag vet inte om det var vinden eller lutningen för nästa putt stannade (not) ca 5 cm kort om hålet och innan vi hann markera bollen så föll den ner två meter igen. Retligt men denna gång var det puttarna som stjälpte oss. Motståndarna från vår egen arbetsplats var mycket förvånade att det kunde vara så jämt, men det var inte vi :-).

Hooks gk i herrgårdsmiljö

I helgen var jag på Hooks gk och spelade skogs- och parkbanan med Sonjas gäng i arrangemanget "Singelgolf på Hook". Det var midsommargolf med tre tävlingar och många trevliga människor. Gunnel var en av de första som hälsade mig välkommen och bjöd in mig till baren i Strandvillan. Hon har samlat en del foton från herrgården och festerna på sin webbplats.

Jag hade förra årets två regniga rundor i minnet när jag gick ut på banan. Det regnade väl inte hela tiden men det kom flera regnskurar och vinden var rätt så hård. Banan var däremot i mycket bättre skick denna gång och även om skogsbanan svalde många bollar så var båda banorna mycket njutbara. Tävlingarna gick bra och humöret var på topp, nästan hela tiden.

Det var många trevliga människor som hade samlats denna helg, närmare 90 personer. Och alla ville spela golf! Eller ville de fira midsommar med golfare? En mycket bra kombination i alla fall och jag kan rekommendera alla singlar att vara med nästa midsommar.

tisdag 10 juni 2008

En lätt runda en måndagskväll

I går var jag ute efter jobbet då Anneli mailade och frågade om jag hade lust att spela. Det var en fin dag och det är ju bäst att passa på att spela medans vädret är fint tänkte jag. En betydligt svalare dag mötte oss på golfbanan, södra banan denna gång. Spelet gick som en dans, par efter par och till och med några birdiechanser uppenbarade sig från en bar himmel. I bland förstår jag inte detta spelet, ena dagen går allt åt skogen och nästa dag går allt på green. Säg mig varför...Jag körde i alla fall hem väldigt nöjd, efter 3,5 timmars spel och somnade mycket trött men gott, kanske drömde jag om birdies.

lördag 7 juni 2008

En tung runda i värmen

Ytterligare en tävling som inte slutade som jag ville, endast 31 poäng för Berit och mig i dag.Poängbogey och partävling är visst inte min melodi...så denna tävling pratar vi inte mer om nu och dessutom är jag såååå trött. Det var en tung runda och de sista 7 hålen fungerade inget vidare för min del och tröttheten, kanske efter gårdagens runda satt i benen. När jag satte mig i bilen såg jag att temperaturen var på 29 grader.

fredag 6 juni 2008

Hetaste dagen i Borås

Hetaste dagen i år befann jag mig på golfbanan och inte vid havet. Det var tävlingen Omaka par som damsektionen ordnat och deltagarna blev i hoplottade med en partner av det andra könet. Shotgunstart vid 9 på morgon, med knott utanför klubbhuset och solen redan stekande. Inte i moln i sikte och knapp ingen vind. Min medspelare kom en minut innan start, med svarta långbyxor och vit pike, själv matchade jag honom med vit pike och svart kjol. Tyvärr matchade vi även spelet, när jag slog bra gjorde han det och när han slog dåligt gjorde jag det också. Så ska det ju inte vara...I alla fall var det ingen av oss som var nöjda med det egna spelet, vi slutade på en femtonde plats av 22. Hans fru tillsammans med en man vann tävlingen, så det blev nog min partner som fick stå för disken i kväll.

Bättre lycka i morgon då det är Volvo Masters och då spelar jag med Berit.

onsdag 4 juni 2008

Andra segern

I måndags vann Ann och jag vår fjärde match i grannfejden. Vi spelade mot utbildningskontoret vars kollegor vi slog i förra matchen. Och det hade de ju hört förstås och jag tror deras mål var att inte vara sämre utan helst bättre än dem. Men Ann och jag tog relativt snabbt ledningen och víd näst sista hålet, ett korthål hade den ena mannen en kort putt på ca 3 dm som han tyvärr missade och vinsten var ett faktum. Vi kände oss väldigt nöjda med denna segern och hoppas förstås att chanserna för oss att gå vidare till semifinal kan öka något. Tre matcher återstår dock, mot de andra sjukhuslagen i vår serie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...