söndag 30 september 2007

Går det att slica på Hooks gk

Årets damgolfresa arrangerades av Paula och Elisabeth. Vår färd gick till Hooks gk och Hooks herrgård, ett golfpaket som är väl värt att boka. Hooks gk har två 18 hålsbanor, den ena heter Parkbanan och den andra heter Skogsbanan. Vi spelade båda banorna och bilderna nedan är från Parkbanan. Hålen hade trevliga namn, som man kan läsa mer om i banguiden om man är intresserad av. The bay och the lakeside är underbart vackra hål som ligger längs Hookasjöns södra del.

Vi hade tur med vädret dag 1 då till och med solen tittade fram. En härligt höstdag, precis som man helst vill ha alla höstdagar i september.

Båda banorna var dock mycket angripna av vätan efter det regna som hade kommit. Det fick vi verkligen erfara när vi kom ut på banan. Det var rejält vått och dessutom såg fairway ut som att gräser nästan var nysått. Det var lerjord vilket märktes både på slagen och på klubborna.

När vi kom till Hookasjön blev vi nästan lyriska, det var mycket vackert och eftersom vi hade en fyrboll framför oss (vi var en tvåboll) så hade vi gott om tid att njuta av utsikten och ta foton.

Dagen avslutades med vitt mousserande vin och tilltugg, trots att ingen hade gjort någon hole in one, och efterföljande femrättersmiddag på herrgården. Herrgården var välbesökt och vi hörde dialekter från göteborg, skåne och borås.
Som vanligt blir ju scorerna inte så bra när det är så här blött, men det är inget när jag jämför med dag 2 då vi spelade på Skogsbanan. Men det ska jag berätta i ett annat inlägg.

söndag 23 september 2007

Tredje rundan detta veckoslut

För att kompensera förra helgens uteblivna golfspel så blev det ytterligare en runda i dag. Vädret var ju strålande idag och det var det flera som hade upptäckt. I dag var det återigen Anneli och jag som spelade, Berit var också med. Det var tävling på södra banan och vi spelade på norra banan. Det var återigen en fullbokad bana vilket innebar många människor som var ute och spelade och mycket väntan. Vi gick ut kl. 12 och var inne efter ca 4,5 timmar. På de sista hålen fick vi vänta nästan 10 minuter innan det blev vår tur. Man tappar rytm och man hinner känna efter att man är lite trött.

Men jag är i alla fall nöjd med formen denna dag och förhoppningsvis håller den i sig till nästa helg då det blir en utflykt med tjejgänget till Hooks gk och herrgård för golf och god mat.

Inga sura miner, utom två kanske

En fin helg äntligen, så var det dags för en runda på södra banan. Trots att benen värkte efter gårdagens runda och nacken sved en aning så tar man en ipren och spelar. För vem kan motstå en fin höstdag. Det var fullbokat i går så det vara bara att ta en gråtid efter lunchtid. Många hade nog tänkt samma tanke som Anneli och jag och vi blev i hoparade med två som bara hade tänkt gå nio hål.

Efter sedvanlig fika, nio hål avklarade, slog vi ut på hål 10. Jag fick genast ropa fore då jag med förskräckelse såg min boll gå mot efterkommande hål. Några hål längre fram började det bli en del väntan. Vi såg snart att det var flera bollar före oss som makade sig fram i ett långsamt tempo. När vi äntligen kom fram till green på hål 14, vi hade båda varit i vattnet, och de två männen som var efter oss säkert muttrat en del, stod det både en fyrboll och en tvåboll och väntade på att slå ut på ett korthål. Det var dock inga sura miner utan Anneli och jag blev inbjudna att gå med tvåbollen. När det äntligen var vår tur hade de två männen satt sig demonstrativt på en soffa och jag hörde något om ...tvåboll....fyrboll. Men vi slog ut. Först slog jag med min järn femma och landade bollen tre meter till höger om flaggan. Sedan Annelis tur som landade med sin boll några meter till vänster om flaggan. Två enkla par och sedan vidare. Nästnästa hål där stod två fyrbollen och väntade på den andra fyrbollen som gick före dem. Men inga sura miner här inte.

Vi undrade dock vad de två männen tänkte... de såg lite sura ut.

Företagsgolf

Då har den årliga företagsgolfen gått av stapeln. Företagsgolf kan säkert vara väldigt trevlig och med uppslupen stämning på banan men detta år hade arrangörerna inte lyckats speciellt med att nå det målet. Det kanske inte var tanken heller, för de ordinarie som brukar hålla i denna tävling var inte på plats. Ingen information eller välkomsthälsning, utan en lite grön lapp förklarade tävlingarna. De var inte heller något upphetsande utan det var de vanliga tävlingarna närmast hål och längsta drive. När vi lämnade in scorekorten visste vi inte heller var vi skulle göra det, man kände sig lite vilsen och inte alls så omhändertagen och ompysslad, som jag skulle vilja känna mig på en företagsgolf. Ja en liten besvikelse alltså.

Vinstscoren blev 78 slag i b-klassen. Jag kom 7:a på 81 slag, av 22 i min klass. Två på 78, tre på 80 och två på 81 slag. Inga höjdarscorer alltså.

Men nu ska jag inte bara vara negativ...Mitt sällskap var i alla fall trevligt och lunchen smakade bra efteråt.

Men betalar man 120 kr för att spela på sin hemmabana ska det i alla fall vara något extra tycker jag. Nej nu sätter jag punkt, vill inte gnälla mer i denna text.

fredag 14 september 2007

söndag 9 september 2007

Sol i Borås

I dag gick jag ut med Anneli, Tommy och Fredrik på södra banan. Fredriks sambo Birgitta gick med som caddie och sällskap. F konstaterade att hans rundor denna säsong hade kostat honom 1000 kr styck. Ja så blir det ju när man inte spelar så ofta.

I dag var det i alla fall en underbara septemberdag med sol och härliga vindar. Både A och jag hade ju sänkt oss förrförra rundan och då är man inte riktigt säker hur spelet går efter det. Hon hade liksom jag (läs blogg om spel på Mark) en skräprunda precis efter sänkningsrundan. Varför är det så egentligen, att man inte kan hålla i och göra en bra runda nästkommand runda?

Jag spelade på 33 p, likaså gjorde T och A var inte mycket sämre hon, så vi var nöjda med golfen. Två streckade hål dock på de sista nio hålen, när bollen gick i vattnet två gånger. Men några långputtar slank i och det stärker ju alltid självförtroendet en del.

torsdag 6 september 2007

Rea på Cobra Speed och Ogiobagar

Kunde inte låta bli att länka till Golfstore. Om det är någon som vill köpa samma driver som jag har så kan det vara läge att passa på.

lördag 1 september 2007

Totalt slut på efter nio hål på Marks korthålsbana

I dag hade jag inte bokat spel med någon, då jag varit lite krasslig i veckan.

Först hade jag tänkt mig att göra ett besök på Kinds gk, men det blev i stället att jag tog sovmorgon och begav mig till Marks gk som ligger lite närmare stan. Då det var tävling på 18-hålsbanan fick jag ta den kortare banan på nio hål som är en skogsbana. Hålen där är väldigt smala och inledningshålet är ett hål med en enormt brant backe i vilken alla undrar om de inte har någon kondition över huvudtaget. När man äntligen har kommit upp på höjden där greenen ligger och har hålat i väntar ännu en brant backe att ta sig upp för till nästa tee. Banan är naturskön men i dag var den blöt efter gårdagens regn.

Jag tog sällskap med tre väldigt glada herrar som pikade varandra hela tiden. De tänkte gå ytterligare några hål, rättare sagt 18-hålsbanan. 18 hål brukar ju inte vara några som helst problem för mig, men i dag fick jag ge upp efter nio. Jag svettades nästan hela tiden och andades tungt och spelet gick inte bra alls. Det kändes som hela kroppen protesterade och det var väl antagligen sviter efter magsjukan i veckan med dåligt matintag. Det kan vara jobbigt med golf om man inte är riktigt frisk.

Grattis Anneli till sänkning!

Grattis Gunilla till sänkning!

Det är kul med golf

Har inte bloggat på ett tag då jag plötsligt råkade ut för magsjuka natten efter en väldigt bra runda på norra banan. A och jag gick ut direkt efter jobbet och då är man ju alltid lite halvtrött och halvhungrig men golfsugen. Det var en kall kväll, riktigt fuktigt också, men solen var framme och värmde oss vid fikat. Denna gång blev vi inte stressade av några andra utan att vi hann tugga i oss medhavda smörgåsar.

Jag gjorde fyra par vilket reulterade i trepoängare och förbättrade förstås scoren rejält. Det var nära att en birdie slank i på mitt favorithål. På sista hålet slog jag inte i vattenhindret och det gjorde att jag kunde få till en 2-poängare. Totalen blev 38 p! Det är kul med golf när det går bra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...